Чечевица красная

Найбільшу частину в складі сочевиці займає рослинний білок. Він легкий і тому швидко засвоюється організмом. Крім білка, зерна включають вуглеводи, які служать швидким джерелом енергії. Вміст жиру в чечевица красная на порядок менше, ніж у інших представників сімейства, що робить її незамінною при дієтичному харчуванні.

Сочевиця прекрасне джерело заліза і фолієвої кислоти. Не варто виключати мікро — і макроелементи (калій, кальцій, фосфор, мідь, бор, кобальт, йод, цинк), вітаміни (групи А і В), амінокислоти. Підвищення активності організму;
Залізо, що входить до складу сочевиці, сприяє транспорту кисню, що в свою чергу забезпечує безперебійну роботу організму в умовах високих фізичних навантажень або стресу.

Шкода
Сочевиця протипоказана при подагрі, хворобах суглобів, запаленні і порушенні моторики жовчного міхура. Оскільки рослина відноситься до сімейства бобових, страви, приготовлені на її основі, здатні викликати утворення газів. Підтримка здоров’я серця;
Містить компоненти (фолієва кислота, магній) благотворно впливають на роботу серця.

Підтримка здорового травлення;
Нерозчинні волокна сочевиці запобігають запори та інші розлади (коліки, гастрит, виразка).